Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μια νηστίσιμη συνταγή για τη Σαρακοστή!!!!


Νηστίσιμο παστίτσιο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 ποτήρι κιμά σόγιας (όχι βρασμένος)
  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σάλτσα ντομάτας από αυτην με τα κομμάτια ντομάτας
  • 1 κουταλιά γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 λίτρο ρόφημα σόγιας (προσοχή κάποια περιέχουν άρωμα βανίλιας)
  • 8 μεγαλούτσικες κουταλιές μαργαρίνη
  • 8 μεγαλούτσικες κουταλιές κορν φλάουερ ή αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • κύμινο, αλάτι, πιπέρι


  • Πως το κάνουμε:

    1. Βράζετε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    2. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
    3. Σουρώνετε καλά τον κιμά σογιας μέχρι να φύγει εντελώς όλο το νερό.
    4. Σουρώνετει επίσης τα μανιτάρια και με χαρτί κουζίνας τα σκουπίζετε ώστε να μην έχουν πολλά νερά πάνω τους. Στην συνέχεια τα βάζετε στο πολυμίξερ και αλέστε τα ώσπου να γίνουν σαν κιμάς. Στο πολυμίξερ αλέστε επίσης (χώρια από τα μανιτάρια) και το κρεμμύδι.
    5. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι και στην συνέχεια ρίξτε μέσα τον κιμά σόγιας και τον κιμά μανιταριών. Αφού σοταριστούν ελαφρώς ρίξτε την ντομάτα τον πελτέ και τα μπαχαρικά που θέλετε και αφήστε την σάλτσα να δέσει.
    6. Ζεσταίνετε το ρόφημα σόγιας μέχρι το σημείο βρασμού. Σε μια άλλη κατσαρολίτσα βάζετε την μαργαρίνη να λιώσει και μόλις γίνει αυτο ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα να διαλυθούν οι κόμποι. Μόλις γίνει αυτό ρίχνετε γρήγορα το ρόφημα και ανακατεύεται ζωηρά μέχρι να πήξει. Προσθέτετε λιγο λευκο πιπέρι και λιγο αλάτι.
    7. Τέλος βάζετε στο ταψί τα μισά μακαρόνια από πάνω την σάλτσα απο πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και τελος την μπεσαμέλ. Το βάζετε στους 250 βαθμούς μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει.


    Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου